2012. július 16., hétfő

Felnőttképzésről 5 percben



Mi szükséges felnőttképzéshez, hogyan kezdjed el a felnőttképzést? Hogyan hirdetheted meg a tanfolyamokat? Hol tarthatod meg a képzéseket? Mi fontos az oktatóknál? Mit kell dokumentálni a képzéseknél, hogyan papírosozd le a képzéseket? Hogyan szervezed meg a tanfolyamokat? Mit csinálsz azokkal, akik nem fizetnek? Milyen tanfolyamokat szervezz? Hogyan méred az eredményességet? Hogyan veszed fel az oktatókat?

A felnőttképzés megannyi kínzó kérdése, sokszor tapasztalt felnőttképzők is olykor ráncolják a homlokukat ezeknél a kérdéseknél. 
A felnőttképzés megkezdése mindenképpen bejelentéshez (a felnőttképzési nyilvántartásba) kötött, sokan még ezzel sincsenek tisztában. A felnőttképzési nyilvántartásról olvashatsz többet itt és a felnőttképzési bejelentési űrlapot letöltheted innen.

Ez az első lépés. Megkapod a felnőttképzési bejelentés után a felnőttképzési nyilvántartási számot. Innentől kezdve MINDEN dokumentációdon ennek a számnak muszáj szerepelnie. Szükséged van képzési programra minden képzéshez, dokumentációra a tanfolyamok lepapírosozására, és akkor ez csak az adminisztráció. 
Akkor mindezekhez ugye nem árt, ha van ügyfél. Hogyan szerzed meg az ügyfeleket? Ha megszerezted, hogyan biztosítod hozzá az oktatót? Egyáltalán, milyen tanfolyamokat szervezz? 

Többek között ezekről is szó lesz a szerdán megjelenő új Informátor számban. 
Ízelítő a szerdai Informátorból: az új OKJ, felnőttképzési segítség nem csak kezdőknek. 


Kellemes hetet kívánok, 


Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési és
Akkreditációs Szakértő
Következő Informátor megjelenik: 2012. július 18-án.
Ízelítő: az ÚJ OKJ, felnőttképzési segítség nem csak kezdőknek