2012. július 9., hétfő

Az intézményakkreditáció eredménye nagyban függ a helyszíni szemlétől




Azt szoktam mondani az ügyfeleimnek: figyu, Ti is meg tudnátok csinálni az akkreditációt, mert van sütnivalótok. Azonban amíg kitaláljátok, hogy mit hová és hogyan kell írni, nem is beszélve arról, hogy ha olyan a helyzet, akkor vért pisilhettek a helyszíni szemlén a szakértőkkel, nos ez idő alatt a cégetekben hasznosabb és/vagy jövedelmezőbb dolgot is tudtok csinálni.

Az intézményakkreditáció alfája és omegája a helyszíni szemlén való sikeres megfelelés.

Egy kiváló pályázattal is meg lehet bukni, ha a helyszíni szemle rosszul sikerül, azaz vagy a dokumentumok nem felelnek meg a jogszabályoknak, vagy éppen nem tudod megvédeni a tartalmukat, vagy mindkettő.

Mind eljáró szakértőként, mind pedig tanácsadóként, több, mint 120 helyszíni szemlét láttam már. Nem volt köztük két egyforma. Volt olyan helyszíni szemle, ahol társammal együtt keményen kellett csatáznunk, olyan volt, mint valami szellemi vérfürdő. A vérfürdős helyszíni szemle után a cég megkapta az akkreditációt, megvolt az eredmény.
Voltam olyan helyszíni szemlén is, ahol a szakértők kedvesek, mellette objektívek voltak. Mindent megnéztek, amit jogszabály előír, mindezt korrekt, emberi hangvétellel.

Igen ám, ezt előre nem tudhatod. Nem tudhatod, milyen lesz a helyszíni szemle hangulata. A nagy gyakorlatomnak, tapasztalatomnak hála én fel tudok készülni, de mivel eddig egy helyszíni szemle sem volt egyforma, ezért mindig vannak kisebb-nagyobb meglepetések, pozitívak és negatívak egyaránt. Függ attól, kik a szakértők, függ attól, ki a cég. A helyszíni szemle hangulata előre nem jelezhető, egy dolog minden körülmények között kiszámítható: felkészítem az ügyfeleket és képviselem az érdekeiket.


Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési és
Akkreditációs Szakértő
Következő Informátor megjelenik: 2012. július 18-án.
Rendeld meg most, hogy jólinformált legyél: http://fbi.info.hu/elofizetes.php